Лицензирането на ваксината срещу Covid-19 на американската компания  за Европейския

...
Лицензирането на ваксината срещу Covid-19 на американската компания  за Европейския
Коментари Харесай

Най-рано в сряда Евросъюзът решава за ваксината на Moderna

Лицензирането на имунизацията против Covid-19 на американската компания  за Европейския съюз ще се забави минимум до сряда. За това заяви основаната в Амстердам Европейска организация по медикаментите. Засега не се показва на какво се дължи отлагането, оповестява БНР.
От Moderna по-рано оповестиха, че са нараснали индустриалния си потенциал и че са в положение до края на годината да доставят сред 600 милиона и 1 милиард дози на клиентите си по света. Ваксината на Moderna е с успеваемост 94,1 на 100 въз основата на клинични проучвания с 30 400 души. Евентуално утвърждение от Европейската организация по медикаментите би нараснало в относително къс период доставките за страните членки на Европейския съюз, някои от които - поради незадоволително количество - обмислят удължение на интервала от 21 дни сред двете дози, нужни за ефикасна отбрана на човешкия организъм от ковид, съгласно документите на единствената позволена към този момент ваксина в Европа - тази на Pfizer и BioNTech.
 ВИДЕО с имунизацията против COVID-19 на вицепрезидента на Съединени американски щати лови антиваксър шарани ВИДЕО с имунизацията против COVID-19 на вицепрезидента на Съединени американски щати лови антиваксър шарани
От няколко дни насам в българското фейсбук пространство циркулира видео от обществената имунизация на новия вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Х...
Еврорегулаторът излезе със особено предизвестие довечера, че каквото и да било удължение на периодите сред първата и втората доза би било в нарушаване на издаденото от нея позволение. От самите компании Pfizer и BioNTech обявиха, че ефикасността на имунизацията им не е обезпечена при неспазване на напътствията.
Еврокомисията се отбрани от рецензиите, че тактиката ѝ за имунизиране в Европейски Съюз води до прекомерно огромно закъснение на процеса. Говорителят Стефан де Кеерсмакер уточни, че на зелено са поръчани близо 2 милиарда дози от 6 евентуални ваксини - тъй като " не може да слагаме всичките си яйца в една кошница ". Комисията договаря с Pfizer и BioNTech за спомагателни количества към към този момент поръчаните 300 милиона дози от тяхната ваксина.
Германските управляващи разискват вероятно удължение на интервала сред първата и втората доза на имунизацията против Covid-19 от 3 на 6 и повече седмици. За това заяви Ройтерс като се базира на план на предложение на здравния министър Йенс Шпан, който е подложен на голям брой рецензии, че не е съумял да поръча задоволително дози за страната. По данни на института " Роберт Кох " в Германия към този момент са имунизирани над 240 000 души при доставени към този момент 1,3 милиона дози.
Във Франция до през днешния ден имунизирани бяха едвам 516 души, макар че акцията стартира по едно и също време в целия Европейски съюз. Френското държавно управление изясни бавния ход на имунизацията с високия % на кардинално скептичните към имунизациите французи.
 Ще работят ли имунизациите против южноафрикански вид на ковид? Ще работят ли имунизациите против южноафрикански вид на ковид?
Има огромна въпросителна дали имунизациите против новия ковид SARS-CoV-2 ще работят що се отнася до открит неотдавна вид на вируса в...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР